Historia

IC perustettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1924 ja aluksi siihen kuului vain brittipelaajia. Vuonna 1929 mukaan tuli Ranska, USA ja Hollanti vuonna 1931. Pohjoismaista Ruotsista tuli IC:n jäsen vuonna 1937, Tanskasta 1949, ja Norjasta vuonna 1996. Suomi puolestaan saavutti IC-jäsenyyden kesällä 2009. Perustamiskokous pidettiin Talin tenniskeskuksessa 10.6.2009. Paikalle oli saapunut n. parikymmentä IC:n toiminnasta kiinnostunutta perustajajäsentä. Yhdistyksen ensimmäiseksi hallituksen puheenjohtajaksi valittiin IC:n kunniajäsen Jukka Roiha.

Kansallisessa IC-yhdistyksessä on kahdenlaisia jäseniä: aktiivijäsenet ovat edustaneet maataan Davis Cupissa tai Fed Cup tai muuten pelanneet maajoukkuetasolla, kunniajäsenet ovat henkilöitä, jotka ovat muulla merkittävällä tavalla olleet mukana edistämässä kansainvälistä tennistä. Aktiivijäsenistä mainittakoon tämänhetkiset huipputennispelaajat kuten Rafael Nadal ja Jarkko Nieminen, jotka myös kuuluvat kansallisten IC-yhdistysten jäseniin.

IC:n toimintaan kuuluu mm. erilaisten tapaamisten järjestäminen lajin parissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. IC on huippujuttu!